Novinky

        • Okresné kolo florbalového turnaja škôl

        • Dňa 29. 11. sa v našej telocvični konalo okresné kolo florbalového turnaja škôl. Zúčastnili sa ho štyri stredné školy:

          Spojená škola, SNP 16, Sabinov

          Gymnázium Lipany

          Stredná odborná škola podnikania a služieb Lipany

          Súkromné gymnázium DSA Sabinov

          Výsledky turnaja:

          1 miesto: Gymnázium Lipany

          2 miesto: Súkromné gymnázium DSA Sabinov

          3. miesto: Stredná odborná škola podnikania a služieb Lipany

          Víťazom blahoželáme a všetkým zúčastneným ĎAKUJEME za účasť a športové výkony.

        • Expert geniality show

        • Na každej škole sa nájdu experti a platí to aj u nás. Dnes 30. 11. 2022 sa do celoslovenskej súťaže základných a stredných škôl Expert geniality show zapojilo 20 žiakov z tried I.MEO, II.MEO, III.MEO a IV.MEO.

          V školskom roku 2022/23 prebieha 16. ročník súťaže, v ktorej dáme šancu žiakom predviesť sa, v čom sú dobrí. Žiaci súťažia v dvoch rôznych témach. V kategórii stredná škola O12, O34 si vyberajú z tém: Mozgolamy, Od Dunaja k Tatrám, Góly, body, sekundy, Svetobežník, Do you speak English? a Tajomstvá prírody.

          Veríme, že naši Experťáci budú patriť k tým trom percentám, ktorí sú v danom rebríčku jednotlivých tém najlepší a získajú pekné vecné ceny. Držme im palce!

        • Cudzincov kabát

        • Beseda s Jonathanom Grestym

          Kniha, ktorá bola v minulosti prirodzenou súčasťou našich životov, získala napredovaním technického vývoja konkurenciu v podobe počítačových hier, mobilov a televízie. Ako teda presvedčiť mladého človeka, aby viac čítal, zaujímal sa o literatúru či jednoducho nadobudol lásku ku knihám aj mimo povinného čítania?

          Inšpiráciou pre našich stredoškolákov bola aj beseda s anglickým lektorom, autorom románu „Cudzincov kabát“, Jonathanom Grestym. Skvelým, jemu vlastným spôsobom, prezentoval svoje dielo s ľahkosťou, vtipom a schopnosťou získať si aj mladého čitateľa.

          Autor vyrozprával príbeh troch ľudí, ktorí musia spoločne čeliť rôznym výzvam vďaka svojej odlišnej minulosti. V rozpätí pätnástich rokov nás kniha zavedie na rôzne miesta Slovenska a s humorom i živými dialógmi nám vyrozpráva príbeh, ktorého rozuzlenie ostáva tajomstvom až do posledných strán.

          Posledný novembrový piatok tak priniesol všetkým našim študentom nielen odpovede na otázky,  čo si o Slovákoch myslia cudzinci či prečo sa Angličan rozhodne žiť na Slovensku, ale predovšetkým návod na to, ako si dnešný mladý  človek vie opäť nájsť cestu ku knihám.

        • Okresné kolo basketbalového turnaja škôl

        • Dňa 23. 11. sa v našej telocvični konalo okresné kolo basketbalového turnaja škôl. Zúčastnili sa ho štyri stredné školy:

          Spojená škola, SNP 16, Sabinov

          Gymnázium Lipany

          Súkromné gymnázium DSA Sabinov

          Stredná odborná škola podnikania a služieb Lipany

           

          Výsledky turnaja:

          1 miesto: Spojená škola, SNP 16, Sabinov

          2 miesto: Gymnázium Lipany

          3. miesto: Súkromné gymnázium DSA Sabinov

          Víťazom blahoželáme a všetkým zúčastneným ĎAKUJEME za účasť a športové výkony.

        • "FiNNkvíz"

        • Nadácia „NN ľuďom“ pripravila aj tento rok súťaž pre študentov stredných škôl, ktorej cieľom je podporovať vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti. Online krajské kolo sa uskutočnilo 23. 11. 2022 a bolo určené žiakom 1. a 2. ročníka. Žiaci mohli zabojovať o lákavé finančné výhry. V každom z 8 krajov budú vyhodnotení 3 najlepší študenti, ktorí získajú 200 €, 100 € a 50 €. Po vyhodnotení všetkých súťažiacich dostanú žiaci aj spätnú väzbu k výsledkom testu, informáciu o svojom umiestnení, ako aj správne odpovede. Ďakujeme všetkým zúčastneným študentom z I. MEO, II. MEO a II. KTA, že sa do súťaže aktívne zapojili a držíme im palce, aby sa čo najlepšie umiestnili.

        • "Študentská kvapka krvi"

        • 23. november 2022 patril dobrovoľníkom.

          Veľká vďaka za odvahu a humanitárny čin si zaslúžia naši žiaci zo IV. MEO (Dominik C., Marek Š.), z III. KTA (Jozef B.) a I. NSD (Martina Č.), ktorí sa zúčastnili akcie organizovanej NTS Prešov, zameranej na dobrovoľné darovanie krvi. 

        • Príbeh vzniku „Zóny pokoja a mieru“

        • Kde bolo, tam bolo, bola raz Spojená škola, SNP 16 v Sabinove... Takto sa začínajú rozprávky a takou malou rozprávkou je aj vznik oddychovej zóny pre našich žiakov a hlavne pre členov školského parlamentu, ktorí sa spolupodieľali na vytvorení tejto miestnosti v spolupráci s koordinátorkou školského parlamentu Mgr. Mariannou Hardoňovou.

          Ale poďme pekne na začiatok... Keď  sa v októbri 2021 konalo zasadnutie školského parlamentu (predtým ešte ŽŠR), členovia vyjadrili potrebu oddychovej miestnosti na škole. Začali sme uvažovať, ako by sa to dalo zrealizovať a kde by bol vhodný priestor na takú miestnosť. Proces hľadania „pravého miesta na oddych“ muselo trochu počkať na ten správny čas.

          A tak v marci 2022, keď svet prežíval veľmi ťažké chvíle, sa k nám na internát prisťahovali študenti z Ukrajiny. Keďže nám spolupatričnosť nie je cudzia a na našom internáte sa ocitli mladí ľudia, začali sme mať pocit, že im treba pomôcť.

          Ako blesk z jasného neba prišla v apríli 2022 výzva na projekt #zlepšimeto 2022. Členovia školského parlamentu na čele s koordinátorkou zorganizovali stretnutie a napísali žiadosť o projekt. Projektom chceli vytvoriť oddychovú miestnosť s názvom „Zóna pokoja a mieru“, aby sa tam mohli stretávať naši žiaci so žiakmi z Ukrajiny. Zároveň sme sa snažili zjednotiť všetkých žiakov školy aj žiakov z marginalizovaných skupín či zo znevýhodneného prostredia, aby tam všetci mohli zmysluplne tráviť voľný čas po vyučovaní, ale aj počas voľných hodín.

          S malou dušičkou sme čakali na vyhodnotenie. Keď  nám došiel potvrdzujúci e-mail, že projekt je schválený, boli sme veľmi potešení. No zároveň sme cítili aj zodpovednosť voči všetkým žiakom školy.

          Žiaci odboru drevospracujúca výroba na čele s majstrami odborného výcviku p.Bednár a p. Sabatula sa v mesiaci jún 2022 zhostili drevárskej práce. Zaobstarali si palety a svojpomocne začali na nich pracovať. Brúsili a lakovali ich, aby konečný výsledok stál zato. Vzniklo tak paletové sedenie, ktoré môžete nájsť v našej Zóne pokoja a mieru. Aby sa tu mladí ľudia cítili dobre, rozhodli sme sa zakúpiť aj hrací stôl s viacerými spoločenskými hrami, no najväčší úspech má tzv. kalčeto – stolný futbal.

          Keďže máme aj umelecké cítenie, rozhodli sme sa bielu farbu stien vymeniť. Na stene vyrástla maľba, ktorá pôsobí relaxačne a upokojujúco. Zároveň tvorí aj dobrú kulisu pre našich žiakov pri natáčaní aj TikTok videí či iných príspevkov, ktoré sú tak obľúbené.  Za umelecký výkon ďakujeme šikovnej mladej umelkyni Milene Tarasovičovej, ktorá takto formou dobrovoľníctva priložila ruku k dielu, za čo jej patrí naša veľká vďaka.

          Čo nám ešte pribudlo v našej oddychovej miestnosti? Je to sedací vak, taburetky a koberec. Tieto veci nám poskytla darom naša škola, za čo veľmi pekne ďakujeme. Zároveň ďakujeme aj za vytvorenie knižnej búdky, ktorá má tiež svoje miesto v „Zóne pokoja a mieru“ a bude slúžiť žiakom ako zdroj vzdelávania sa v rámci voľného času a na podporu čitateľskej gramotnosti. Za grafické a umelecké skrášlenie knižnej búdky chceme poďakovať nášmu šikovnému pánovi majstrovi Ing. Slavomírovi Perdíkovi. Za vytvorenie búdky ďakujeme našim žiakom a majstrom, ktorí pôsobia v drevárskom odbore.

          Všetko raz začína a musí aj skončiť, koniec nášho projektu je ale začiatkom života oddychovej miestnosti, ktorá bude oficiálne otvorená dňa 1. 12. 2022, kedy sa uskutoční aj Deň otvorených dverí na našej škole. Veríme, že sa tam všetci žiaci budú cítiť príjemne.

          Tento projekt nás veľa naučil o plánovaní, o tvorbe rozpočtu a jeho dodržaní a zároveň o pružnej reakcii na nečakané situácie. Všetko sa nám podarilo úspešne zvládnuť, aj keď to trvalo od mája 2022 do polovice mesiaca november 2022.

          Ešte raz vďaka všetkým aktívnym kolegyniam a kolegom, ktorí sa spolupodieľali na vytvorení tejto miestnosti s vedeniu Spojenej školy, Rade mládeže Prešovského kraja a Úradu Prešovského samosprávneho kraja, ktorí tento projekt podporili. Veríme, že sa nám opäť podarí niečo zaujímavé na škole vytvoriť, aby sme sa tu všetci cítili ako doma.

          #zlepšimeto #rmpk #psk

    • Kontakty

      • Spojená škola, SNP 16, 083 01 Sabinov, organizačná zložka: Stredná odborná škola polytechnická
      • 051/4880 100
      • SNP 16, 083 01 Sabinov Slovakia
      • 42383153
      • 2024130460 , nie sme platcami DPH
      • https://www.facebook.com/spojenaskolasabinov/
      • spojenaskolasabinov(zavináč)spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Miloš Ondrejkovič, tel.: 051 4880 101 milos.ondrejkovic@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Jozef Lukáč, tel.: 051 4880 103 jozef.lukac@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 114 stanislav.misenko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 108
      • Mgr. Milan Smolko milan.smolko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Ingrid Eliašová, tel.: 051 4880 105 ingrid.eliasova@spojenaskolasabinov.sk
      • Bc. Jana Džačovská, tel.: 051 4880 106 jana.dzacovska@spojenaskolasabinov.sk
      • Mgr. Beáta Sokolská, tel.: 051 4880 100 skola@spojenaskolasabinov.sk
  • Počet návštev: 148271
  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje