Novinky

        • Svetový deň manželstva

        • Pri príležitosti Svetového dňa manželstva, ktorého začiatok sa datuje od roku 1983 a pripomína sa druhú februárovú nedeľu, sa na tému manželstvo a rodičovstvo  rozhovoril sabinovský kaplán Mgr. František Sokyra, ktorý prijal pozvanie od koordinátorky pre manželstvo a rodičovstvo Bc. Slávky Hmeľárovej. 

          Je v súčasnej dobe jednoduché byť manželom, manželkou či rodičom? Každý z nás by odpovedal na túto jednoduchú otázku ináč, poznáme veľa príbehov zo svojho okolia a z rodín. Zrejme by sme sa zhodli na tom, že fyzicky dospelý človek nemusí byť  na túto úlohu pripravený. Pán kaplán nás svojimi slovami upozornil na to, že každý veľký  projekt si zaslúži dobrý plán.

          Ak mladí ľudia spolu chodia alebo sú už manželia, mali by sa snažiť nie o dominanciu nad partnerom, ale o porozumenie, pozornosť, spoločné rozhovory,  spoločné vykonávanie činností, ktoré by nemali byť iba na začiatku vzťahu. Prejavené pozornosti dokážu rozžiariť vzťah, spoločné zážitky sú cestou k dôverným rozhovorom, ale netreba zabúdať ani na vzájomnú úctu. Ani praktizovanie náboženského života nemôže zaručiť dlhovekosť a stabilitu manželstva, ten môže pomôcť pri prijímaní ľudských limitov manželov.

          Manželstvo v 21. storočí je vo svete čím ďalej menej atraktívne, nehovoriac o nízkej morálnej podpore mladých rodín. A čo by sme si mali zobrať k srdcu z tejto prednášky? Aby si mladí dospelí  uvedomovali, že majú vytvárať autentickú rodinu s jedinečným príbehom, v ktorej si budú uplatňovať rovnováhu vlastných túžob a prianí.

        • Biznis protokol a komunikačné zručnosti

        • V úspešnom podnikaní sú prezentačné a komunikačné zručnosti nevyhnutnosťou. Preto sa žiaci 2. NRS odboru Podnikanie v remeslách a službách zúčastnili online podujatí v dňoch 2.2.2023 a 9.2.2023. Cieľom online meetingu bolo, aby sa dozvedeli ako efektívne pripraviť a odprezentovať svoj podnikateľský zámer, ako pracovať s hlasom, ako správne argumentovať, ale aj ako zvládnuť trému.

          Lektorkou bola Mgr. Jana Kostovčáková, ktorá nazbierala svoje praktické zručnosti počas stáži na Ministerstve hospodárstva, Ministerstve zahraničných vecí a na Úrade vlády. Zároveň má skúsenosti aj s prácou v inštitúcii INESS (Inštitút ekonomických a spoločenských analýz) a vo firme, ktorá sa zaoberá produkciou kariérnych podujatí. Veríme, že žiaci získali cenné informácie, ktoré využijú v svojom ďalšom profesijnom pracovnom živote, ale  určite im budú nápomocné aj pri blížiacich sa maturitných skúškach.

        • Študentské hry - odbor Autoopravár-mechanik

        • Aj v tomto školskom roku sa do školskej súťaže Študentské hry zapojili žiaci odboru autoopravár 2487 H01 - mechanik, tento rok išlo o 3 žiakov tretieho ročníka. Na ich prácu dozerala odborná komisia v zložení Ing. Rastislav Perdík, Ing. Stanislav Mišenko, Ing. Ľubomír Nastišin a Ľubomír Calík.

          Súťaž pozostávala z písomného testu, ktorým si overili svoje teoretické znalosti.

          V druhej časti súťaže žiaci ukázali svoje praktické zručnosti pri demontáži a montáži pneumatiky.

          Komisia bola spokojná s výkonmi všetkých súťažiacich a patrične ich aj ocenila.

          Výsledky súťaže:

          Prvé miesto: Daniel P.

          Druhé miesto: Kristián N.

          Tretie miesto: Jozef F.

          Srdečne blahoželáme!

        • Stužková slávnosť ll. NRS

        • Stužková slávnosť: Udalosť, ktorá sa každému študentovi zachová navždy v pamäti... Dňa 26. januára sa v našej škole uskutočnila výnimočná udalosť, ktorá so sebou nesie hlbokú spomienku predovšetkým pre študentov ll. NRS - nadstavbového odboru Podnikanie v remeslách a službách.

           Po piatich rokoch trpezlivého čakania, kedy sa im pripnú zelené stužky nádeje a povzbudenia pred blížiacimi sa maturitnými skúškami, sa konečne dočkali. Tento výnimočný deň, ktorý sa niesol v dobrej atmosfére, úsmevmi na perách, ale aj vzrušením a očakávaním, ako to všetko dopadne, sa vryje nepochybne do pamäti predovšetkým všetkých študentov, pre ktorých bol tento deň magický a nezabudnuteľný.

        • Študentské hry, mechanik-elektrotechnik zameranie autoelektronika

        • Aj v tomto školskom roku sa do školskej súťaže Študentské hry zapojili žiaci odboru mechanik elektrotechnik, so zameraním na autoelektroniku, tento rok išlo o 7 žiakov tretieho ročníka. Na ich prácu dozerala odborná komisia v zložení Mgr. Štefan Matľak, Ing. Stanislav Mišenko a Ing. Rastislav Perdík.

          Súťaž pozostávala z písomného testu, ktorým si overili svoje teoretické znalosti z problematiky alternátora.

          V druhej časti súťaže žiaci ukázali svoje praktické zručnosti pri demontáži, meraní jednotlivých častí alternátora a jeho následnom poskladaní.

          Žiaci mohli získať body za vypracovanie testu, za správne postupy pri rozoberaní, skladaní aj samotnom meraní obvodov alternátora. Výsledky merania zaznačili do protokolu. Jedným z parametrov hodnotenia bol aj čas.

          Komisia bola spokojná s výkonmi všetkých súťažiacich a patrične ich aj ocenila. Za prvé miesto udelila Jánovi F. spájkovaciu stanicu s digitálnym ovládaním teploty. Druhé miesto a cenu digitálny multimeter získal Šimon S. a na treťom mieste sa umiestnil Leonard G. a získal pracovné aku. led svietidlo. Zvyšok súťažiacich neodišiel na prázdno, dostali cenu útechy- čelovku a autoskúšačku. Srdečne blahoželáme!

        • The last wish

        • „The last wish“ je názov anglicko-slovenskej divadelnej inscenácie, ktorú si pre nás pripravilo Divadelné centrum z Martina. Študenti našej školy tak mali možnosť, napriek pesimisticky znejúcemu názvu „Posledné želanie“, pozrieť si humorný príbeh inšpirovaný rozprávkou Jana Wericha .

                  Splnenie posledného želania pána KINGA bolo pre jeho potomkov skutočným orieškom, s ktorým sa každý z nich popasoval podľa svojich schopností. Ako to nakoniec všetko dopadlo sme sa dozvedeli včera 6. 2. 2023 v Mestskom kultúrnom stredisku v Sabinove.  

        • Študentské hry 2023 – odbor technicko-administratívny pracovník

        • Druhý ročník študentských hier sa niesol v znamení odovzdávania polročného vysvedčenia.

          Konal sa 31. januára 2023. V odbore TAP súťažilo 9 študentov. Boli to žiaci 1. až 3. ročníka.

          Svoje teoretické vedomosti a praktické zručnosti z ADK, ekonomiky, účtovníctva, matematiky a z prvej pomoci si zmerali v štyroch kolách pri získaní maximálneho počtu 50 bodov. V porote boli vyučujúce Ing. A. Matiová, Ing. K. Mišková a Mgr. M. Mačeková.

          Výsledok súťaže:

          1. ročník TAP – prvá kategória

          Umiestnenie

          1. miesto Klára K.

          2. miesto Anna Mária K.

          3. miesto Marek K.

          2. až 3. ročník – druhá kategória

          Umiestnenie

          1. miesto Simona G.

          2. miesto Aleš H.

          3. miesto Tomáš K.

          Víťazom, ktorí boli odmenení hodnotnými vecnými cenami blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme. Veríme, že v tradícii „Študentských hier“ budeme pokračovať aj v ďalšom školskom roku.

        • Študentské hry, nadstavbové štúdium - podnikanie v remeslách a službách, spoločné stravovanie

        • V tomto školskom roku sa do 2. ročníka Študentských hier mohli prvýkrát zapojiť aj žiaci nadstavbového štúdia 1.NSD a 2.NRS z odborov podnikanie v remeslách a službách a spoločné stravovanie. Tejto súťaže sa zúčastnilo 15 žiakov.

          Žiaci si zmerali svoje ekonomické vedomosti a podnikateľské zručnosti v štyroch súťažných disciplínach.

          Prvá súťažná disciplína pozostávala z osemsmerovky, kde žiaci hľadali ekonomické pojmy. Druhou disciplínou bol finančný kvíz, v ktorom odpovedali na otázky súvisiace s ich vedomosťami o peniazoch a bankových produktoch.  Tretia disciplína s názvom finančné pexeso ich potrápila pri hľadaní správnych ekonomických názvov a obrázkov, ktoré súviseli so svetom peňazí a bankovými produktmi. Pri poslednej 4. disciplíne ekonomickej hre Finančná odysea súťažiaci potrebovali nielen vedomosti, ktoré im pomáhali správne sa ekonomicky rozhodnúť, ale aj určitú dávku šťastia.

           

          Po sčítaní bodov za jednotlivé disciplíny sme dospeli k týmto výsledkom:

          1. miesto – Radka P. – 2. NRS - výhra Smart hodinky
          2. miesto – Sandra G. – 2. NSR - bezdrôtové slúchadlá
          3. miesto – Kevin J. – 2. NRS - bluetooth reproduktor JBL
          4. miesto – Lenka S. – 1.NSD - bezdrôtové slúchadlá

             Získané bodové hodnotenie bolo veľmi vyrovnané, prejavilo sa to hlavne pri 2. - 4. mieste, kde súťažiaci získali rovnaký počet bodov, rozhodujúcim kritériom bol preto čas.

          Súťažiaci, ktorí sa neumiestnili na víťazných priečkach,  odchádzali s krásnym zápisníkom a perom, ktoré im budú pripomínať tieto študentské hry.  Na celú súťaž dohliadala porota v zložení Mgr. Marianna Hardoňová a Ing. Peter Molčan. Veríme, že všetci súťažiaci strávili pekný deň a tešíme sa na ďalšie kolo súťaže.

          Ešte raz veľká gratulácia víťazom a vďaka aj všetkým zúčastneným.

        • Študentské hry, mechanik-elektrotechnik zameranie spotrebná technika

        • Do školskej súťaže Študentské hry sa zapojilo 7 žiakov tretieho a štvrtého ročníka odboru mechanik elektrotechnik,  zameranie spotrebná technika. Na ich prácu dozerala odborná komisia v zložení Jozef Mihálik,  Mgr. Miroslav Tutoky a Mgr. Vladimír Višňovský.

          Súťaž pozostávala z písomného testu, ktorým si overili svoje teoretické znalosti zo základných elektrických veličín, schématických značiek pasívnych súčiastok a vzťahov medzi elektrickými veličinami.

          V druhej časti súťaže žiaci ukázali svoje praktické zručnosti pri zapájaní elektrického obvodu na skúšobných paneloch, na ktorých mali zapojiť stýkače do obvodu hviezda –trojuholník.

          Žiaci mohli získať body za vypracovanie testu, za estetickú stránku zapojenia, prezentáciu výrobku, funkčnosť zapojenia, ale aj rýchlosť vypracovania (praktická úloha).

          Komisia bola nadmieru spokojná s výkonmi všetkých  súťažiacich, pretože stýkačové zapojenie bolo u každého súťažiaceho funkčné.  Okrem bodov získaných z testu, prvé tri miesta ovplyvňoval čas zapojenia stýkačov. Prvé miesto tak získal Martin D. zo štvrtého ročníka, na ďalších dvoch sa umiestili žiaci tretieho ročníka a to Pavol K. a Damián P.. Žiaci boli odmenení  sadami náradia, ktoré v praxi určite využijú. Srdečne blahoželáme!

    • Kontakty

      • Spojená škola, SNP 16, 083 01 Sabinov, organizačná zložka: Stredná odborná škola polytechnická
      • 051/4880 100
      • SNP 16, 083 01 Sabinov Slovakia
      • 42383153
      • 2024130460 , nie sme platcami DPH
      • https://www.facebook.com/spojenaskolasabinov/
      • spojenaskolasabinov(zavináč)spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Miloš Ondrejkovič, tel.: 051 4880 101 milos.ondrejkovic@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Jozef Lukáč, tel.: 051 4880 103 jozef.lukac@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 114 stanislav.misenko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 108
      • Mgr. Milan Smolko milan.smolko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Ingrid Eliašová, tel.: 051 4880 105 ingrid.eliasova@spojenaskolasabinov.sk
      • Bc. Jana Džačovská, tel.: 051 4880 106 jana.dzacovska@spojenaskolasabinov.sk
      • Mgr. Beáta Sokolská, tel.: 051 4880 100 skola@spojenaskolasabinov.sk
  • Počet návštev: 147157
  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje