Novinky

        • Autoopravár Junior 2024 - 22. ročník súťaže

        • Stredoškolská súťaž pre študentov autoopravárenských odborov: Automechanik, Autoelektrikár, Karosár, Lakovník a Autotronik

          Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.
          Usporiadateľom a organizátorom súťaže je Cech predajcov a autoservisov SR.
          Cieľom súťaže je propagácia remesla autoopravár.

          Našu školu na súťaži úspešne  zastupoval žiak tretieho ročníka v odboru autoopravár-mechanik Samuel T.

        • GLOBAL MONEY WEEK – Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť 18. – 24. marca 2024 „OD NÁS PRE VÁS“

        •   Slovensko sa tento rok opäť pridá k celosvetovej kampani Global Money Week (GMW), ktorá už dvanásť rokov pripomína dôležitosť finančného vzdelávania. Jej cieľom je, aby boli mladí ľudia od útleho veku finančne uvedomelí a naučili sa robiť správne finančné rozhodnutia.

          Cieľom tohtoročnej kampane je  zvýšiť povedomie o tom, aké dôležité je prijímať zodpovedné a informované rozhodnutia pri správe svojich financií. Zároveň ostať prezieravý a chrániť svoje peniaze pred možnými hrozbami.

          20. marca 2024 sa aj naša škola zapojila do tejto kampane prostredníctvom aktivity pod názvom „ OD NÁS PRE VÁS“. A prečo práve tento názov? Prvotnou myšlienkou bolo predstaviť študentom tretieho ročníka študijného odboru mechanik-elektrotechnik a operátor drevárskej a nábytkárskej výroby skutočný život úspešných sabinovských podnikateľov i podnikateľov z blízkeho okolia. Prostredníctvom ich životných príbehov sme chceli oboznámiť študentov s reálnym chodom podnikateľskej činnosti, s radosťami aj starosťami, ktoré táto činnosť prináša. Častokrát sú totiž aktivity spojené s rozvojom finančnej gramotnosti v dosť teoretickej rovine a absentuje prepojiteľnosť s praxou. 

          Naše „okno do duše podnikateľa“ začala praktická ukážka toho, aké možnosti má stredoškolák po skončení školy, ako začať podnikať, aké tlačivá a akým spôsobom vypísať, čo je na začiatku podnikania pre stredoškoláka výhodnejšie. Všetky spomínané záležitosti nám pomohla vysvetliť a prakticky zrealizovať vedúca ekonomického oddelenia našej školy Ing. Eliášová.

          Ďalej sme pokračovali oboznámením študentov s dôležitosťou reklamy a jej vplyvu na zákazníka. Študentom sme prezentovali prostredníctvom pracovníka reklamnej firmy pôsobiacej v Sabinove reálne ukážky rôznych reklamných predmetov a predovšetkým spôsob ich výroby – vypaľovanie laserom na kov, drevo a plast, plnofarebnú UV tlač, prácu vypaľovacieho stroja a podobne. Túto aktivitu sme zrealizovali aj v spolupráci s naším bývalým kolegom, majstrom odborného výcviku Ing. Perdíkom a firmou EPoS SB, s. r.o.

          Následne sme sa online až do ďalekého Dubaja spojili s pánom Mgr. Mariánom Nemešom, podnikateľom pôvodom z východného Slovenska, ktorý skutočne žije svoje sny. Okrem iného je odborníkom na zlato, drahé kovy a tvorbu prosperujúceho portfólia. Veľmi pútavým spôsobom oboznámil študentov so začiatkami svojho podnikania, predstavil im základné princípy, ktoré majú podľa jeho názoru najväčší vplyv na úspešné podnikanie. Pán Nemeš im taktiež zdôraznil potrebu celoživotného vzdelávania a dôležitosť  dobrých a korektných vzťahov.  

          Ďalšie pútavé rozprávanie čakalo na študentov v osobe veľmi úspešného sabinovského podnikateľa Ing. Lánika, ktorý sa zaoberá predovšetkým investičnými a developerskými projektmi, je majiteľom alebo spolumajiteľom viacerých firiem, veľký dôraz pri svojej podnikateľskej činnosti kladie aj na ochranu životného prostredia a v súčasnosti sa venuje aj výstavbe domov zo slamy a hliny.

          Svoje praktické skúsenosti prišiel  študentom odovzdať aj absolvent našej školy pán Gabriel Matija, ktorý už dlhé roky úspešne pôsobí práve v oblasti, ktorá je predmetom štúdia našich študentov. Venuje sa hlavne stavebnej činnosti, elektroinštalačným  prácam, pôsobí aj na poli  gastronómie a onedlho ho čaká otvorenie predajne s pracovnými nástrojmi. Študentov zaujali predovšetkým jeho reálne skúsenosti s prácou v zahraničí i praktické rady spojené s nástrahami podnikateľskej činnosti.

                       Aj vďaka praktickým skúsenostiam všetkých zúčastnených a ich cenným radám v oblasti podnikania sme mohli zrealizovať aktivitu, ktorá pootvorila našim študentom okno do každodenného podnikateľského života. Možno aj na základe ich životných  príbehov sa z niektorých našich študentov stanú úspešní podnikatelia. Pevne dúfame, že „NAŠE“ praktické skúsenosti pomohli „VÁM“ trochu viac sa zorientovať v tom, ako chutí ozajstný podnikateľský chlebík.

        • Simulované študentské prezidentské voľby 2024

        • Nedávne voľby ukázali nespokojnosť mladých s tým, čo sa deje a v médiách sa otvorila  aj otázka budúcnosti Slovenska, pretože tú budú tvoriť práve dnešní stredoškoláci.

          Simulované študentské prezidentské voľby dávajú mladým priestor vyjadriť svoj názor. Podporujú dialóg o politickom dianí na Slovensku a uvádzajú poučky o demokracii z učebníc občianskej náuky do praxe

          Prispievajú tiež k prebúdzaniu záujmu mládeže o ich budúcnosť a budúcnosť Slovenska. Mladí ľudia potrebujú vedieť, že na ich názore záleží, a že svoju budúcnosť  môžu mať vo svojich rukách. Aj to môže byť konečným efektom volieb „nanačisto“.  Takéto simulované študentské prezidentské voľby 2024 – si vyskúšali naši žiaci dňa 19.3.2024.  

          Študenti získali praktickú skúsenosť s voľbami, dozvedeli sa, ako fungujú a ako aj ich hlas môže zmeniť dianie na Slovensku. Tieto voľby sú organizované tímom Študentské voľby, kde sú aktívne študentky a študenti z celého Slovenska.

          Simulované študentské voľby je projekt, ktorý je otvorený spolupráci pre každého mladého človeka s víziou slobodnej, kultúrnej a demokratickej spoločnosti, ktorú aktívne vytvárajú aj mladí ľudia, preto sme veľmi radi, že sme sa mohli na tejto udalosti spolupodieľať.

        • Týždeň mozgu

        • Pri príležitosti celosvetovej kampane Týždňa mozgu sa dňa 15.3.2024 konala pre žiakov II.MEO a II. KTA prednáška pod vedením Mgr. Libovej z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove. Cieľom tejto kampane je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog, jeho činnosť, možné ochorenia a na význam cvičení na podporu činnosti mozgu.

        • Basketbalový úspech našich chlapcov

        • Dňa 15.3.2024 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo v basketbale chlapcov. Po ťažkých súbojoch sa naši chlapci umiestnili na prvom mieste a vybojovali si postup na krajské kolo. Našim reprezentantom srdečne gratulujeme.

        • Výsledky Expert geniality show

        • Každoročne sa naša škola zapája do súťaží, ktoré ponúka stredným a základným školám nezisková organizácia Talentída. Tohto roku sme sa zapojili do súťaže Expert Geniality Show s 24 našimi EXPERTmi. Hrdí sme na žiakov M. Rabatina (II.MEO), N. Andraščíka, K. Beliša a A. Knapíka z III.MEO, ktorí patria medzi 25% najlepších v celkovom poradí vo svojej vekovej kategórii, a tak získali titul a diplom TOP EXPERT. Srdečne blahoželáme súťažiacim a želáme im všetko dobré aj v ďalších ročníkoch súťaže.

        • Obvodné kolo študentov stredných škôl vo florbale - dievčatá

        • Dňa 8.3. sa v našej telocvični konalo obvodné kolo florbalového turnaja škôl.

          Výsledky turnaja:

          1. miesto: Súkromné gymnázium DSA Sabinov

          2. miesto: Gymnázium Lipany

          3. miesto: Stredná odborná škola podnikania a služieb Lipany

          Víťazom blahoželáme a všetkým zúčastneným ĎAKUJEME za účasť a športové výkony.

    • Kontakty

      • Spojená škola, SNP 16, 083 01 Sabinov, organizačná zložka: Stredná odborná škola polytechnická
      • 051/4880 100
      • SNP 16, 083 01 Sabinov Slovakia
      • 42383153
      • 2024130460 , nie sme platcami DPH
      • https://www.facebook.com/spojenaskolasabinov/
      • spojenaskolasabinov(zavináč)spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Miloš Ondrejkovič, tel.: 051 4880 101 milos.ondrejkovic@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Jozef Lukáč, tel.: 051 4880 103 jozef.lukac@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 114 stanislav.misenko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 108
      • Mgr. Milan Smolko milan.smolko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Ingrid Eliašová, tel.: 051 4880 105 ingrid.eliasova@spojenaskolasabinov.sk
      • Bc. Jana Džačovská, tel.: 051 4880 106 jana.dzacovska@spojenaskolasabinov.sk
      • Mgr. Beáta Sokolská, tel.: 051 4880 100 skola@spojenaskolasabinov.sk
  • Počet návštev: 146216
  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje