Novinky

        • Výsledky súťaže sabinovských stredných a základných škôl

        • Žiaci sa po roku opäť zapojili do vášnivého súperenia v rámci e-športových hier. Bol to druhý ročník, kde tím Enters dokázal svoje majstrovstvo a opäť získal prvé miesto. Vo vyčerpávajúcom súboji prekonali svojich súperov a opäť si zaslúžili titul víťazov.

          Víťazný tím Enters sa stretol so žiakmi základných škôl ZŠ Komenského 13 a Cirkevnej základnej školy Sv. Jána Krstiteľa zo Sabinova. Atmosféra bola plná vzrušenia a rivality, no tiež rešpektu a športového ducha. Každý hráč si odniesol skúsenosti a nové poznatky o tímovom hraní, taktikách a stratégiách.

          Súboj medzi tímami nebol len o výhre, ale aj o zlepšení rôznych zručností a schopností u našich žiakov. Hranie e-športov podporuje rýchle rozhodovanie, tímovú spoluprácu, stratégiu a riešenie problémov v dynamickom hernom prostredí. Tieto zručnosti sú dôležité nielen vo svete hier, ale aj vo vzdelávaní a v pracovnom živote.

          Druhé miesto získal tím NC nám sa nechce zo ZŠ Komenského 13, ktorý tiež ukázal veľký talent a odhodlanie. Ich účasť a úsilie boli veľmi cenené a prispeli k napínavému priebehu turnaja. Na treťom mieste skončil tím NGREEN z Cirkevnej základnej školy sv. Jána Krstiteľa.

          Všetci účastníci boli ocenení za svoju vášeň a oddanosť e-športom. Tento turnaj nielen podporuje súťaživosť a spoluprácu, ale aj posilňuje spoločenstvo a kamarátstvo medzi žiakmi. Tešíme sa na ďalšie podujatia a na to, že budeme pokračovať v podpore e-športov a rozvoja talentovaných žiakov!

        • Enters opäť triumfoval v školskom kole e-športového turnaja

        • Enters (III.MEO) opäť zvíťazil s veľkým odhodlaním v druhom ročníku školského kola v e-športoch, tento rok v e-hre Valorant. Ich vytrvalosť a súdržnosť sú ukážkou toho, čo možno dosiahnuť, keď sa spojí šikovnosť a oddanosť cieľu. Gratulujeme k ich víťazstvu. Ich úspech je nielen dôkazom ich herných schopností, ale aj zápalu a tímovej práce.

          Celé súťaženie bolo napínavé až do poslednej minúty. Žiaci sa navzájom stretávali v napínavých súbojoch so vzrušujúcimi výsledkami. Všetky zúčastnené tímy preukazovali neuveriteľné zručnosti a stratégie, ktoré viedli k okamihom napätia a radosti. Druhé a tretie miesto boli obsadené ďalšími talentovanými tímami: Cickoši Lancuškare. Obidva tímy sú z I.MEO.

          E-športy nielenže poskytujú žiakom zábavný spôsob, ako stráviť svoj voľný čas, ale aj rozvíjajú ich schopnosti a zručnosti. Tímy sa učia spolupracovať, komunikovať a strategicky myslieť, čo sú kľúčové zručnosti potrebné nielen v hernom svete, ale aj v každodennom živote. Navyše e-športy podporujú kritické myslenie, rýchle rozhodovanie a tímovú prácu, čo sú schopnosti, ktoré budú naši žiaci potrebovať aj v budúcnosti.

          Tešíme sa na ďalšie ročníky tejto súťaže a sme hrdí na každého žiaka, ktorý sa aktívne podieľal na tomto podujatí. Rovnako sme vďační všetkým, ktorí prispeli k príprave a plynulému priebehu súťaže. Bez ich podpory by tento úspech nebol možný, sú to žiaci  Adam Knapík, Norbert Andraščík, Tomáš Leščák, ako aj realizačný tím Mgr.  Smolko, Mgr. Skladaná, Mgr. Tutoky, Ing. Šomjak.

        • Veľtrh NÁBYTOK A BÝVANIE + výstava GARDENIA v Nitre

        • Dňa 24. 4. 2024 sme navštívili 32. ročník medzinárodného veľtrhu nábytku, bytových doplnkov, dizajnu a architektúry s názvom Nábytok a bývanie na výstavisku Agrokomplex v Nitre. Pod jednou strechou sme obdivovali širokú ponuku nábytku rôznych štýlov – od minimalistického cez klasický až po provensálsky. Na výstave nechýbali ani jedinečné bytové doplnky a dizajnérske kúsky študentov slovenských vysokých škôl, tvorba ktorých bola zameraná na udržateľný dizajn s využitím nových technológií a materiálov.

          Do voňavého pestrofarebného raja kvetov, kríkov, ovocných stromov a skalničiek nás vtiahla predajná výstava pre záhradkárov Gardenia. Okrem predaja kvetov a drevín vystavovatelia ponúkali aj ďalšie záhradné príslušenstvo a najmä neoceniteľné rady pri pestovaní rastlín, ovocia, zeleniny a samotnom vytvorení záhrady.

          Žiaci III.MEO odboru operátor drevárskej a nábytkárskej výroby pod vedením Ing. Petra Molčana a Bc. Michala Bednára si z výstavy odnášali množstvo inšpirácií, ktoré možno  pretavia do vlastných odborných prác.

        • Deň tanca a hudby

        • „Byť hrdý na to, odkiaľ som, aký som a kam patrím, by mal cítiť každý z nás“.

          Rómska kultúra a tradície tvoria neoddeliteľnú súčasť kultúrneho dedičstva Slovenska, preto sme sa aj my v škole rozhodli zrealizovať podujatie s názvom „Deň tanca a hudby“ a ukázať všetkým talent našich žiakov.  Tento rok sa konal už 2. ročník.

          Dňa 18.4.2024 sa uskutočnil u nás v škole deň, kedy naši žiaci pod vedením Mgr. Marianny

          Hardoňovej predstavili históriu a súčasnosť rómskej kultúry prostredníctvom

          hudby a tanca. Moderátormi podujatia boli Ingridka, Simonka a Andreas, ktorí to zvládli výborne.

          Aulou školy zneli piesne v podaní Gipsy Jarko. Predstavili sa viacerými pesničkami - čardášmi a rómskou hymnou. Dievčatá tancovali v rytmoch pesničky Gas gas a Kibori.  Ingridka a Nikol nám predviedli sólo vystúpenia. Na podujatí odkryl svoj talent aj  Emanuel Band, kde spev sprevádzala hra  na hudobný nástroj „kachon“ a gitaru.  Tanec na pódiu predviedli šikovné a talentované žiačky z tried 1.KAO, II.KTA, III.KTA, III.MEO, I.POV. Svoj temperament predviedli aj pani učiteľky Hardoňová a Skladaná, ktoré si zatancovali na pesničku Roma spolu s dievčatami.

          Celá atmosféra podujatia bola dotvorená tematickými kulisami, o ktoré sa postarala pani učiteľka Skladaná. Pri tanci a hudbe sme rýchlo vyhladli, preto šikovné majsterky Gabriela Ondrejkovičová, Alena Durkotová, Bc. Mária Sontágová a Bc. Slávka Hmeľárová pripravili so svojimi žiačkami ochutnávku tradičnej rómskej kuchyne pre učiteľov, majstrov a žiakov školy.

          Mohli sme ochutnať tradičnú góju, pašváre, halušky s pečeňou, či marikľu. Všetkým veľmi chutilo a o hudbu na celom podujatí sa staral super DJ Janko.

          Veríme, že táto akcia sa všetkým páčila a talent našich žiakov budeme prezentovať aj v budúcnosti, už teraz sa tešíme na ďalšie kultúrne a hudobné podujatia.

        • Pridaj sa k nám.

        • Pridaj sa k nám. Takéto slová zazneli na prednáške 17.4.2024. Zástupcovia Ozbrojených síl Slovenskej republiky prišli medzi našich štvrtákov, aby im zatraktívnili povolanie – vojak. Niektorí žiaci ešte nie sú rozhodnutí, akým smerom sa vydajú po skončení strednej školy a tak aj toto je jedna z možností. Pri ich rozhodovaní im prajeme veľa šťastia.

        • FiNNkvíz

        • Nadácia NN ľuďom pripravila 17. 4. 2024 prostredníctvom aplikácie Edupage súťaž pre študentov 1. a 2. ročníka stredných škôl pod názvom FiNNkvíz. Účelom spomínanej nadácie je vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti, preto je aj táto online súťaž plná zaujímavých otázok práve z finančnej oblasti. Zúčastnili sa jej študenti I. MEO a II. MEO pod vedením Ing. Angeliky Marcinkovej.

        • ABC stavebníctva-Záhrada-Šarišské trhy 2024 Prešov

        • Dňa 17.4.2024 sme navštívili jubilejný XXX. ročník najväčšej výstavy na východe Slovenska. (Stavebníctvo, bývanie, záhradníctvo, trhy).

          Zúčastnili sa jej žiaci I.KAO a I.MEO pod vedením Ing. Vendelína Kušníra, Ing. Márii Šebestovej PhD. a Bc. Michala Bednára.

        • Medzinárodný deň florbalu

        • 12. apríl je medzinárodným dňom florbalu, zaviedla ho v roku 2016 Medzinárodná florbalová federácia(IFF) pri príležitosti osláv 30. výročia svojho vzniku vo švédskom Jönköpingu. V stredu 17. apríla sa odohral priateľský florbalový zápas medzi pedagogickými zamestnancami a žiakmi našej školy. Tento zápas sa niesol v duchu osláv tohto  medzinárodného dňa. Po skvelých výkonoch sa z víťazstva napokon tešilo družstvo pedagogických zamestnancov.

          Takáto aktivita má obrovský zmysel a význam pre spopulárnenie florbalu ako kolektívneho športového odvetvia. Všetkým zúčastneným ĎAKUJEME za predvedené výkony a tešíme sa na ďalšie športové aktivity.

        • Krajské kolo v basketbale chlapcov

        • Po úspešnom okresnom kole v basketbale, v ktorom si naši žiaci vybojovali postup na Krajské kolo, sa naši reprezentanti zúčastnili basketbalového turnaja najlepších škôl z Prešovského kraja v Levoči. Deväť družstiev bolo rozdelených do troch skupín a naši chlapci si zmerali sily s najlepšími basketbalistami z okresov Levoča a Vranov nad Topľou. Po dvoch ťažkých zápasoch sa síce chlapcom nepodarilo postúpiť do skupiny o prvé tri miesta, ale naši chlapci nechali na palubovke doslova všetko. Ich túžba po víťazstve a snaha zabojovať o každú jednu loptu bola obrovská.

          Chlapci získali na turnaji cenné skúsenosti a domov si odniesli veľa zážitkov z kvalitného turnaja. Aj touto cestou sa im chceme poďakovať za vzornú reprezentáciu našej školy.

          Mgr. Lukáš Višňovský Mgr. Marko Angelovič

        • Odborná exkurzia

        • Dňa 12. apríla 2024 mali žiaci triedy IV.MEO a majstri odborného výcviku Bc. Palko a Mihalik jedinečnú príležitosť zúčastniť sa odbornej exkurzie v renomovanej firme TEAM Industries s.r.o, ktorá má sídlo v Lipanoch. Táto výnimočná udalosť im umožnila bližšie sa oboznámiť s výrobným programom spoločnosti a získali tak dôležité poznatky a skúsenosti o najnovších trendoch v zváračskej oblasti.

          Počas exkurzie mali žiaci príležitosť stretnúť sa s odborníkmi a pracovníkmi spoločnosti, ktorí ich podrobne informovali o procesoch a technológiách vo výrobe. Dostali možnosť pozrieť sa do zákulisia výrobného závodu a získať názorné ukážky pri zváraní. Táto skúsenosť im umožnila nahliadnuť do praktického fungovania firmy a pochopiť význam a dôležitosť rôznych aspektov výroby.

          Firma TEAM Industries s.r.o je známa svojím inovatívnym prístupom k výrobe a neustálym sledovaním najnovších technologických trendov. Žiaci mali možnosť vidieť najmodernejšie technológie a techniky v zváračskej oblasti, čo im otvorilo nové obzory a posilnilo ich záujem o odborné témy.

          Exkurzia do spoločnosti TEAM Industries s.r.o bola pre našich žiakov obohacujúcim zážitkom plným nových poznatkov a inšpirácie. Tento druh praktického vzdelávania je nenahraditeľnou súčasťou ich odborného rastu a rozvoja a my sme hrdí, že sme im mohli poskytnúť túto jedinečnú príležitosť.

    • Kontakty

      • Spojená škola, SNP 16, 083 01 Sabinov, organizačná zložka: Stredná odborná škola polytechnická
      • 051/4880 100
      • SNP 16, 083 01 Sabinov Slovakia
      • 42383153
      • 2024130460 , nie sme platcami DPH
      • https://www.facebook.com/spojenaskolasabinov/
      • spojenaskolasabinov(zavináč)spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Miloš Ondrejkovič, tel.: 051 4880 101 milos.ondrejkovic@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Jozef Lukáč, tel.: 051 4880 103 jozef.lukac@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 114 stanislav.misenko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Stanislav Mišenko, tel.: 051 4880 108
      • Mgr. Milan Smolko milan.smolko@spojenaskolasabinov.sk
      • Ing. Ingrid Eliašová, tel.: 051 4880 105 ingrid.eliasova@spojenaskolasabinov.sk
      • Bc. Jana Džačovská, tel.: 051 4880 106 jana.dzacovska@spojenaskolasabinov.sk
      • Mgr. Beáta Sokolská, tel.: 051 4880 100 skola@spojenaskolasabinov.sk
  • Počet návštev: 146984
  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje